Aktieprijs: 6 behandelingen voor €399,-

Mesotherapie  waarbij door middel van kleine prikjes een vloeistof met daarin een cocktail aan werkstoffen (essentiële vitaminen in een optimale concentratie, aminozuren en antioxidanten) in de middelste huidlaag worden ingebracht. De basis is hyaluronzuur, een stof die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Door de mesotherapie verbeteren de stofwisselingsprocessen in de huid, waardoor de oorzaak van de verouderingsverschijnselen wordt aangepakt. Zo wordt bijvoorbeeld het samenklonteren van collageen ongedaan gemaakt. Hierdoor worden de onderste huidlagen weer egaal en verkrijgen ze nieuwe veerkracht en elasticiteit. Deze behandeling is pijnloos.

De techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld en onderzocht door de Franse arts Michel Pistor (1924-2003). Tegenwoordig wordt mesotherapie vooral gebruikt voor de behandeling van huidveroudering. Mesotherapie als anti-aging  techniek wordt dan gebruikt voor het bestrijden en voorkomen van rimpels

Schadelijke gevolgen van roken, luchtvervuiling en zonlicht worden eveneens aangepakt. Daarnaast werkt mesotherapie goed bij actieve acne, fijne rimpels en een droge en ruwe huid. Inmiddels is bewezen dat mesotherapie nog mooiere resultaten oplevert bij een gecombineerde behandeling met een glycolzuurpeeling. Mesotherapie is een perfect preventief middel in de strijd tegen huidveroudering. De behandelingen worden afhankelijk van de huid en het gewenste resultaatwekelijks of 2-wekelijks gedurende een periode van maximaal 8 tot 16 weken toegepast. Na deze initiële behandelperiode is voor behoud van een optimaal resultaat één keer in de zes maanden een onderhoudsbehandeling noodzakelijk.

Mesolift is in het kort gezegd; Mesotherapie voor het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van miniprikjes. De ouder wordende huid en de door zon beschadigde huid verliezen progressief collageen, de huid verliest zijn jeugdigheid en veerkracht. Bij Mesotherapie voor huidverjonging ofwel Mesolift, wordt door krachtige vitamines en anti-oxydanten nieuwe kracht aan de huid gegeven. Mensen die een “Mesolift” hebben ondergaan beschrijven hun huid als vast, stralend, jong en gloeiend. Héél kleine hoeveelheden conventionele medicijnen en vitaminen worden geïnjecteerd in de huid.

Daar gaat de mix van Hyaluronzuur en vitaminen de schade te lijf. Fibroblasten worden geactiveerd waardoor nieuw collageen zich gaat vormen op plaatsen waar nodig. Daarnaast wordt de micro circulatie verbeterd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen door het lichaam zelf geregeld wordt.

Behandeling zelf
Gemiddeld zijn 4 à 6 sessies nodig met een tussenpozen van 1 week om een degelijk en langdurig resultaat te bereiken. Bij een sterk verouderde huid zijn er mogelijk tot 10 sessies nodig voor een optimaal resultaat.

Doel
Afhankelijk van het doel van de behandeling en in overleg met de behandelaar wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende soorten producten. Naargelang de toestand van uw huid kiezen we voor aangepaste formules met actieve werkstoffen volledig in overeenstemming met de noden van uw huid. Door verschillende concentraties samen te voegen is het mogelijk een mix te maken die voor uw huid het meest aangewezen is. Het komt zelden voor, dat een huid alleen maar verouderd is maar niet verslapt. Uw behandelende huidspecialiste zal een combinatie van extra actieve werkstoffen, precies aangepast aan de specifieke indicatie van uw huid, injecteren hetgeen bijdraagt tot het succes van een optimaal eindresultaat. De werkzame stoffen stimuleren de huid om weer in optimale conditie te komen.

Hyaluronzuur
Zo wordt er onder andere hyaluronzuur in de huid ingebracht. Hyaluron is een actieve waterbinder (ook een menseigen component) en zorgt voor een optimale vochtbalans van uw huid. Daarnaast zet hyaluron het bindweefsel aan tot het activeren van fibroplasten (cellen die collageen en elastine produceren). Met nieuw collageen en elastine wordt uw huid weer soepeler en elastischer zodat u er jaren jonger uitziet.

Vitaminen en Mineralen
Naast hyaluronzuur worden voor de huid belangrijke vitaminen en mineralen gebruikt alsook anti-oxidanten die de collageenvorming en de microcirculatie binnenin het weefsel weer op orde brengen. Zodoende wordt huidveroudering tegengegaan en de celactiviteit gestimuleerd. Ook wordt de ouderdomspigmentatie voorkomen.

Een thuisverzorging wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik tijdens de hele duur van de mesotherapie behandeling en desgewenst eventueel ook erna. Deze producten stimuleren de fibroplasten die uw eigen collageen opnieuw zal activeren en de huid algemeen zal doen stralen. Indien gewenst kan een verdovende emulsie worden aangebracht ½ uur voor de behandeling, vraag hierover advies.